Pages

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Yeni Nexus 7'de Neler Yeni?

Geçtiğimiz günlerde Google tarafından düzenlenen bir etkinlikle nihayet resmi olarak tanıtılan yeni Nexus 7 birçoğumuzun halen büyük bir keyifle kullandığı eski versiyonuna kıyaslayınca ne gibi farklar içeriyor incelemeye ve bu yeni oyuncağı satın almak isteyenlere bir nebze de olsa yardımcı olmaya karar verdik.

Öncelikli fark elbette cihaz Android 4.3 ile birlikte geliyor. Fakat bildiğiniz gibi Nexus ailesi için bu pek de "fark yaratan" bir fark değil. Cihazın piyasaya çıkışı ile birlikte Android'in resmi en son sürümü olan 4.3 versiyonu da Nexus ailesinin diğer cihazlarına sıralı olarak gönderilmeye başlandı bile. Dolayısıyla hali hazırda ilk versiyon Nexus 7 kullanıcıları şu an 4.2.2 versiyonu ile kullanıyor olsalar da önümüzdeki günlerde zaten 4.3 güncellemesini alacaklar. Dolayısıyla biz bu farkları fiyat ve performans yönünden değerlendirebileceğiz sadece. Fiyat ile başlayalım.



30 $'a Ne alabilirsiniz?


Fiyat açısından farkı değerlendirecek olursak yeni Nexus 7'nin giriş seviye modeli olan 16GB Wi-Fi versiyonu Amerika'da 230 dolar'dan satılacak. Bu anlamda yeni Nexus 7 eskisinden 30$ daha pahalı. Evet sadece 30$ daha fazla ödeyerek donanımda ne gibi temel değişiklikler elde ediyoruz ve bu 30$a değiyor mu incelemeye çalışalım.

Ekran


Öncelikle bizi eski versiy
on Nexus 7'den çok daha kaliteli ve canlı bir ekran deneyimi bekliyor. 1900x1200 pixel çöüzünürlüklü 7" bir ekranda 320ppi pixel yoğunluğu şu an için sadece eski Nexus 7'ye göre neredeyse %50 daha yüksek bir değer olmakla kalmıyor aynı zamanda piyasada 7" ölçüsüne sahip tüm cihazlardan daha kaliteli bir görüntüyü bizlere sunuyor. Aslında sadece bu detay için bile 30$  fark makul görünüyorken elde edeceğimiz avantajşar bununla sınırlı değil.

Chipset


Yeni nexus 7'den bir önceki en yeni Nexus cihazı olan LG Nexus 4 üzerinde kullanılan chipset bu cihazda da karşımıza çıkıyor. Snapdragon S4 pro üzerinde 4 çekirdekli Krait işlemcimiz 1.5 GHZ hızında çalışıyor. 2GB ram kullanılan chipset üzerinde Adreno 320 GPU kullanılıyor. Tüm bu değerler de ekranda olduğu gibi ilk seri Nexus 7'lerdeki değerleri 2'ye katlıyor.

Görünen o ki 30$ farkla epey kar ediyoruz. Ama sadece bu kadar da değil.

Ayrıca her ne kadar eskisi de yenisi de 7" ölçülerinde olsa da yeni Nexus 7 daha ince ve daha hafif genel olarak daha ufak bir cihaz ve ele daha iyi oturuyor.

Eski cihazda arka kemra hiç bulunmuyorken bu cihazda 5MP arka kamera da var. Bu kamera aynı zamanda 1080p full hd video kayıt yapmanıza da olanak sağlıyor ve ilk cihazdaki 1.2MP ön kamera da bu cihazda mevcut. Ayrıca Galaxy Nexus ve Nexus 4'de bulunan led ışıklı bildirim desteği eski Nexus 7'de en çok aranan özelliklerden biriydi. Bu cihazda mevcut.

Yeni oyuncağımız aynı zamanda kablosuz şarj destekliyor. Yine Nexus 7'nin eski versiyonunda düşünülmeyen bir slim HDMI port bu cihaza eklenmiş. Ülkemiz için şimdilik bir şey ifade etmese de en güncel 4G LTE desteğine de sahip. Aynı zamanda en güncel blutooth versiyonu 4.0'ı da destekliyor.

Eski Nexus 7 serisinde bulunan 8GB hafızalı model bu cihazda yok. Başta da belirttiğimiz gibi minimum seçenek 16GB üzerinden başlıyor ve maksimum 32 GB. 3G destekleyen modellerde ise tek seçenek olarak 32 GB mevcut.

Farklar genel olarak bu şekilde ve 30$ gibi cüzi bir farkla Google bu defa pek çok yenilik ve teknolojik üstünlük sunuyor kullanıcısına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder