Pages

30 Mayıs 2013 Perşembe

Nexus Ekibinden Sürpriz Yumurta: Saatler ve Versiyonlar


Bugünlerde internette sıkça konuşulan ilginç ve bir o kadar keyifli bir ayrıntı var. Şu ana dek dikkat çekmemiş bu ayrıntı incelendiğinde Nexus ekibinin ya da Android geliştiren ekibin diyelim her bir yeni Google cihazı ya da Android ekosistemine dahil olacak yeni bir ürünü tanıtılırken resmi tanıtım videolarında ve görsellerinde o an piyasaya sürülmek üzere olan Android versiyonunu kullandıkları fark edildi.

Bunda fark edilecek ne var, zaten öyle olması gerekmez mi diyor olabilirsiniz, evet zaten öyle olması gerekiyor, ama mobil camia çoğunlukla bir sonraki Android versiyonunun nasıl numaralandırılacağını bilmiyor. Ayrıntının keyif veren noktası burası; geliştirici ekip işte bu videolarda piyasada yer alacak versiyonun numarasını da gösteriyor, bunun için de Android işletim sisteminin saatini kullanıyor. O an en güncel ya da yayınlanmak üzere olan ve çekim esnasında kullanılan Android versiyonu hangisi ise saat o versiyonun numarasını gösteriyor. Gelin yakından bakalım:

Görünen o ki ekip bu işi yapmaya Samsung Nexus S, Android 2.3 Gingerbread ile tanıtılırken başlamış

Samsung Nexus S, Android 2.3 Gingerbread ile sunuluyor. Saat: 2:30


Samsung Galaxy Nexus tanıtımları ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Saat: 4:00


Asus Nexus 7 Android 4.1 Jelly Bean ile tanıtılıyor. Saat: 4:10



Nexus 4 üzerinde Google Now tanıtımı. Kullanılan versiyon Jelly Bean 4.2 Saat: 4:20

Gördüğünüz gibi. Bunu şimdi bir örnekle açıklamaya çalışalım. Google I/O 2013'den beri, bir sonraki Android sürümü ne olacak, 5.0 Key Lime Pie gelecek mi gibi  sorular dönüp duruyor. Geçtiğimiz günlerde Gmail'e yeni özellikler ekleyen Google ekibi, özellikerin tanıtıldığı videoda mobil kısmını gösterirken Nexus 4 üzerinde yeni Gmaili gösterdi. Tıpkı Google Now tanıtımında yaptığı gibi, burada da henüz resmi olarak piyasaya sürülmemiş olsa da en yeni Android sürümünü kullanıyordu tabii ki. İşte numarası:

Yeni Gmail yeni Android versiyonu Jelly Bean 4.3 üzerinde. Saat 4:30
Nexus ekibinin resmi tanıtım videolarına ulaşmak için ekibin YouTube kanalını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder