Pages

30 Mayıs 2013 Perşembe

Markalar "Nexus"laşıyor Google Edition Konsepti HTC ile Sürüyor

HTC One Google Edition
Google, beklenmeyen bir sürpriz yaparak son büyük etkinliği Google I/O 2013'de yeni bir Nexus cihaz tanıtmamıştı. Buna karşın etkinlik sırasında piyasadaki en yeni "Android amiral gemisi" Samsung'un yeni cihazı Galaxy S4'ün stok android kurulu olarak bir "Google telefonu" şeklinde, kullanıclara Nexus deneyimini yaşatmak üzere yeniden piyasaya sürüleceği müjdesi verilmişti. Bu konsepte de Google Edition tanımlaması yapılmıştı.

Görünen o ki, konsept sadece bu telefona özgü değilmiş. Google bu doğru hamlesini piyasadaki yeni telefonlardan seçtikleriyle uygulamaya devam edecek gibi görünüyor. Nexus deneyimi ile buluşturulmak üzere seçilen 2. cihaz, son derece ilgi çeken yeni HTC One oldu. HTC One, çok yakında Google Edition ile tüketicisiyle buluşacak.



Yapılan açıklamaya göre, HTC One Google Edition, stok android ve bildiğimiz Nexus deneyimi ile Haziran sonundan itibaren Google Play üzerinden satışa sunulmaya başlanacak. her ne kadar stok Android ile en sade Android deneyimi sunmak öncelikli amaç olsa da nexus konseptinde, HTC One stok Android kullanıyor olmasına karşın kendine has sevilen özelliklerinden pek de taviz vermeyecek gibi. Cihaz sevilen özelliği Beats Audio'yu destekler vaziyette piyasada olacak. Galaxy S4 Google edition'da olduğu gibi bootloader ve sim kilidi açık gelecek cihaz LTE desteğini de sürdürecek.

Cihazın fiyatının 600$ olması bekleniyor. Anlaşılan Google Edition adı verilen bu yeni Nexus konseptinde tek eksik, Nexus'ların fiyat avantajı. Bu detay da Nexus konseptinin halen kendine özel bir konsept olarak kalmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder